Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
JEDNODNEVNI IZLET
MANASTIR TUMANE
SA POSETOM SREBRNOM JEZERU
PRESVLACENJE MOSTIJU
TERMIN: 05.06.2022.

CENA ARANŽMANA: 1.900,00 din
* polasci iz Kraljeva i Kragujevca

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz turističkim autobusom A/C
- usluge turističkog pratioca grupe
- troškove organizacije izleta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- individualne troškove putnika
Polazak iz Kraljeva u 06:00h sa keja. Dolazak u manastir Tumane u prepodnevnim satima. Manastir Tumane osnovan je u drugoj polovini 14.veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića. Loveći u gustim šumama, Miloš nehotice ranjava svetog pustinjaka Zosima. U manastiru Tumane se kao najveća svetinja, čuvaju mošti Svetog Zosima Tumanskog, Sinaita i čudotvorca. Sveti Zosim je sa mnogobrojnim monasima Sinaitima, došao polovinom 14. Veka u Srbiju, tražeći tiho mesto za podvig i molitvu, zaštićen pokroviteljstvom monaholjubivog kneza Lazara. Strogo se podvizavao u isposnici – pećini kamenici sve do smrti. Mošti mu vekovima počivaju u manastirskoj crkvi u Tumanu. Nesvakidašnji ambijent, mini zoološki vrt, vodopad, oaza duhovnog mira i prirodnih lepota, koji zaista vredi posetiti. Slobodno vreme za razgledanje manastira i okoline. Nastavak puta za Golubac, grad smešten na obali Dunava. Obilazak glavnog trga i parka (bez posete GOLUBAČKOJ TVRĐAVI). Kraća pauza. Nastavak puta do Srebrnog jezera, slobodno vreme za razgledanje i šetnju na obalama Srebrnog jezera. Polazak za Kraljevo oko 18h. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima.
- gotovinski prilikom rezervacije

TMŠ

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Obaveze  pridržavanja opštih mera prevencije https://www.batut.org.rs/index.php?content=2070