Etno selo Stanišići

Stanišići, BiH

već od 1700RSD

Opis destinacije

Na svetu jednostavno postoje mesta na kojima postajete potpuno sigurni da je „ za brige i sutra dosta vremena“ , zelena voda jezera, belina krila labudova, plavo nebo i arhaična arhitektura objekata, etno selo Stanišići kod Bijeljine čine upravo takvim prostorom.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMINI: 21.08.2021. god – SUBOTA

CENA ARANŢMANA : 1.700,00 dinara
Polasci iz KRALJEVA i ĈAĈKA

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz turističkim autobusom ( A / C, DVD )
- razgledanje prema programu
- usluge vodiča tokom celog putovanja i troškove organizacije izleta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- individualne troškove putnika
Polazak iz Kraljeva u ranim jutarnjim satima u 6.00h sa Keja. Na tri kilometara ispred Bijeljine , nalazi se etno selo „Stanišići „ , osnovano je 2003.godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stankovića. Tokom nekoliko godina putovao je po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o tome kako se živelo u periodu kraja 19. i početkom 20.veka.Tako je nastalo autentično planinsko selo u sred semberijske ravnice. U selu se danas izdvajaju dve celine. Jedna, sazdana od drveta , predstavlja svetovni život.Čine je drvene kuće- brvnare sa pokućstvom i upotrebnim predmetima iz iste epohe. Kuće povezuju popločane kamene staze , a u centru sela su dva jezera. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjovekovnom arhitekturom graĎenom u kamenu, koja je ustvari skup replika istorijskog i religijskog značaja. Slobodno vreme ( oko 4 sata ) za uživanje u ambijentu sela, a zatim put nastavljamo do Bijeljine. Kraće slobodno vreme za individualno razgledanje grada i manastira Sv. Vasilija , koji se nalazi u centru grada. Iz Bijeljine , povratak u popodnevnim satima. Kraća pauza za predah u prelepom parku Banje Koviljaĉe. Povratak preko Valjeva uz pauze za odmor po potrebi grupe. Dolazak u Kraljevo oko ponoći.
- gotovinski prilikom rezervacije

TMŠ

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.