Atina

Atina, Grčka

već od 379€

Opis destinacije

ATINA,Drevna i moderna, Atina predstavlja opojnu mešavinu istorije i modernog načina života. U svojoj burnoj istoriji Atina je doživela veliku slavu ali i poraze. Grad koji je ime dobio u čast boginje mudrostiAtine i smatra se kolevkom zapadne civilizacije. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke, samim tim vrlo je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti. Istorijski centar grada je pravi muzej na otvorenom gde se prepliću prošlost i sadašnojost i nesmetano se odvija kulturni i društveni život. Iznad same metropole uzdiže se veličanstven Akropolj odakle se pruža pogled na ceo grad i svedok je brojnim transformacijama grada. Akropolj koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i kulture. Na Akrpopolju se nalaze neke od najvažnijih remek dela svetke arhitekture i umetnosti od kojoj je svakako najpoznatiji hram Partenon. Pored pomenutog, tu je i impresivni Propilej, hram atine nike i Erehtejon. Odavde se pruža pogled na ceo grad. Laganom šetnjom od Akropolja ili nekih drugih ključnih tačaka grada, izdvojite vreme da uživate u tradicionalnim i šarenim trgovinama, da uživate u ispijanju kafe u nekom od brojnih gradskih kafea. Posetite boemsku četvrt Plaka, dopustite sebi da se,,izgubite,, ulavirintu uskih uličica ukrašene tradicionalnim šarenim i drvenim kućicama i velelepnim vilama. Otkrijte skrivene, male vrtove unutar visokih zidina ispunjene stablima magnolije i cvetovima hibiskusa. zemlja osmeha, ostvarenih tropskih mitova, šarenih džungli, atraktivnih plemena, pirinčanih polja, velikih kraljevskih gradova, kuhinje harmoničnog ukusa, tradicionalne masaže, sa mostom na reci Kwai.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ATINA avionom - 2022
>>> AKCIJA BEZ RIZIKA! PRILIKOM REZERVACIJE UPLAĆUJE SE 49€ PO OSOBI! <<<
OSTATAK SE PLAĆA DO 20 DANA PRED POLAZAK
4 dana / 3  noćenja, avionom -individualno

TERMIN/USLUGA13.09.
16.09.
27.09.
30.09.
18.10.
21.10.
11.11.
14.11.
BROJ NOĆENJA3333
LET DOSTUPAN
STANDARD - BB
PAKET ARANZMAN PO OSOBI379379379399
PAKET ARANZMAN TRECA ODRASLA369369369389
DETE 0-239393939
DETE 2-12359359359369
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA519519519539

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Atina-Beograd sa kompanijom Aegean 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga
- Aerodromske takse u avio saobraćaju (61,58 evra, podložne su promeni)
- Smeštaj u Atini (3 noćenja sa doručkom ) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- Transfere na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Atini prema programu
- Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
- Troškove organizacije putovanja
- Usluge pratioca grupe
- Asistencija lokalnog vodiča u Atini, na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- individualno međunarodno zdravstveno osiguranje
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima sa 3* - 1,5 € po noćenju / po sobi, hoteli 4* 3 €  po noćenju po sobi
- ulaznice i fakultativne izlete
- Individualne troškove putnika
 
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
- Peloponez - (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus) 85 € odrasli/ 80 € deca
- Grčko veče - (restoran) - 40 € odrasli/ 35 € deca
- Sunion - (sa ulaznicom) 45 € odrasli/ 40 € deca
- Akropolj - (sa ulaznicom) 40 € odrasli/ 35 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 10 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
Delphi Art 3* www.delphi-art-hotel.athens-greecehotels.com/en/
Lokacija:Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od trga Omonija. Preko puta hotela je Nacionalni teatar i  crkva sv. Konstantina. Od metro stanice je udaljen 300 metara. Izgrađen je 1930. godine i hotelska fasada je u neoklasicističkom stilu gradnje, što hotelu daje poseban šarm. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagma, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija.
Hotelski sadrzaj: u sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Wi fi internet je dostupan u celom hotelu i besplatan je.
Sobe:Sve sobe su opremljene kupatilom (fen za kosu),TV-om,  klimom, sefom, mini barom i telefonom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje). 

Polis Grand Hotel 4* https://www.polisgrandhotel.gr/
Lokacija :Hotel se nalazi na samo 5 minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine, na 300 metara od Arheološkog muzeja, u blizini Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija.
Hotelski sadržaj :U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija, fitnes centar , krovni bar sa pogledom na Akropolj.
Sobe : Sve comfort sobe su moderno opremljene , sa lepo uređenim  kupatilima (tuš ili kada) i  fenom za kosu. Svaka soba ima direktnu telefonsku liniju, sat TV-om,mini bar, (uz doplatu) sef , belsplatan Wi-Fi. Nemaju balkon .  Usluga:Noćenje sa doručkom (samoposluživanje).
1.dan BEOGRAD - ATINA   
Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja aviona.  Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Atinu prema satnici ispod navedenoj  (let A3 977  AEGEAN). Sletanje u Atinu prema satnici navedenoj ispodh -lokalno vreme. Doček  i odlazak na panoramsko razgledanje Atine: Parlament, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Predsednička palata. Smeštaj u hotel.  Noćenje.

2.dan dan ATINA - AKROPOLJ-SUNION - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti . Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja (odlazak do centra  pešaka) - simbola Atine. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za Sunion, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

3.dan ATINA - PELOPONEZ - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza-nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim poseta  i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

4.dan ATINA - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd prema vremenimanavedenim ispod tabele-lokalno vreme  (A3 976  ). Dolazak u Beograd prema vremenu ispod programa h-lokalno vreme . (Kraj usluga)

PREDVIĐENA VREMENA:
A3 977 13SEP  BEGATH  0930 1205     A3 976  16SEP  ATHBEG  1755 1835 
A3 977  27SEP  BEGATH 0930 1205    A3 976  30SEP   ATHBEG  1755 1835 
A3 977  18OCT  BEGATH  0930 1205    A3 976 21OCT  ATHBEG  1755 1835 
A3 977  11NOV  BEGATH  1035 1320   A3 976 G 14NOV  ATHBEG  1310 1350 
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 123/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Polasci iz Kraljeva

Izleti i putovanja sa polaskom iz Kraljeva

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu